Se oivalluksen hetki, kun tekee mieli läiskäyttää kämmenellä omaan otsaan, tuli tutuksi parillekymmenelle yritysjohtajalle, jotka olivat mukana Empiroksen järjestämällä vuoden pituisella tiimin johtamisen valmennuskurssilla.

“Siis, miksen mä totakaan tajunnut?”, yksi osallistuja moitti itseään, ja muut nyökkivät tunnistaessaan saman itsessään. Huudahduksen takana oli Empiroksen johtajan, liiketoiminnan strategian tohtorin Heidi Keson asettama kysymys: “Mistä tiimissäsi ei puhuta?” Kurssin tiimiesimiehet ja -naiset jakoivat yhteisen oivalluksen siitä, että vastaus kysymykseen ei ole ainoastaan tiiminjohtajan harteilla, vaan sen tutkiskelu yhdessä koko tiimin kanssa on paljon antoisampaa.

Erityisesti suomalaisissa asiantuntijayrityksissä tiimiesimiehille on tyypillistä olettaa, että heidän pitäisi tietää enemmän ja osata asiat paremmin kuin tiimin jäsenten.  Mutta tiimissä elää paljon enemmän tietoa ja ymmärrystä, kuin mitä monet tiimien vetäjät ovat tottuneet ajattelemaan.

Valmennuksessa muistutettiin kerta toisensa jälkeen, että tiiminjohtajan ei tarvitsee tuskailla tiimiä koskevien haasteiden kanssa yksin, vaan hän voi “heittää kysymykset takaisin tiimille.” Kurssilla opeteltiin yhdessä lisäämään luottamusta osoittamalla sitä tiimiläisille.

“Mistä tiimissäsi ei puhuta?” on hyödyllinen kysymys, joka avaa myös tiimin kulttuuria.  Kun vastausta tähän tutkiskellaan yhdessä, saadaan nimettyä asiat, joita pidetään tabuina. Vasta silloin monet “sanomattomat” asiat saadaan puhuttua auki ja voidaan tietoisesti päättää yhdessä siitä, että kannataako hiljaisuutta jatkaa vai olisiko aika keskustella asiat auki.

Kurssilaisilta irtosi hymy ja kuulimme: “Tämä on ollut antoisin koulutus, jossa olen ollut. Todella hyödyllinen ja opettavainen. Kiitollisuudella olen ottanut opit vastaan.”

 

Empiros valmensi seitsemän pirkanmaalaisen suuryrityksen tiimiesimiehiä valmentamaan omaa tiimiään kohti korkeaa suorituskykyä. Erilaisten harjoitusten ja keskustelujen avulla valmistauduttiin keskustelemaan asioista oman tiimin kanssa, niistäkin, joista ei tähän asti ole puhuttu.

 

Kuvassa valmentaja Kristiina Hiukka pohti marraskuussa 2017 yhdessä tiimiesimiesten kanssa, miten kukin voi kehittää omaa tiimiään.