Ella ja Samuel Alhainen ilmoittautuivat ELY:n Yrittäjyysbuusti-palveluun ja saivat konsultteina toimineilta Empiroksen Heidiltä ja Effetin Sirpalta hyvät eväät yrityksen käynnistysvaiheeseen. Nuoren henkilöstöalan yrityksen perustajille muodostui kokeneiden konsulttien avulla selkeä kokonaiskuva liikeyrityksen toiminnasta.

Lempäälässä vuoden 2020 alussa toimintansa aloittanut ja sittemmin Forssan seudulle muuttanut Henkilöstöpalvelut Duuri-tiimi Oy tarjoaa henkilöstövuokrausta ja -palveluita sekä järjestää tuote-esittely- eli konsulenttitoimintaa koko Etelä-Suomen alueella. Yrityksen perusti nuori yrittäjäpariskunta Samuel ”Samu” Alhainen ja Ella Alhainen. Samu toimii yrityksen toimitusjohtajana ja Ella perehdyttäjänä ja konsulenttina. Lisäksi Ella hoitaa yrityksen palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnon asiat.

Yrityksen nimen syntyperää ei tarvitse kauan pohtia kun on tavannut Samun ja Ellan. Elämänmyönteisyys suorastaan säteilee heistä.

Suurten linjojen miehenä Samu luotsaa yritystä, huolehtii asiakassuhteista ja rekrytoinnista.

– Nautin elämästä, luonnosta, ihmisistä, avantouinnista ja vähän liikaa hyvästä ruuasta. En tykkää pessimismistä.

Yrittäjyyden ohella Samu työskentelee edelleen säännöllisesti leipomossa – ja tykkää siitäkin. Yrittäminen on hänelle sisäsyntyistä, ja oli vain ajan kysymys milloin siihen ryhdyttiin.

– Mielessäni pyörii aina monenlaisia ideanpoikasia. Näen, että Y-tunnus tekee mahdolliseksi jalostaa näitä eteenpäin ja harjoittaa monenlaista liiketoimintaa.

Korona ei lannistanut

Duuri-tiimin toiminnan käynnistyminen osui pahimpaan korona-aikaan keväällä 2020, jolloin kaikki Suomessa pysähtyi kuin seinään. Se ei kuitenkaan lannistanut yrittäjiä, vaan he näkivät tässä mahdollisuuden syventää tietojaan yrittäjyydestä ja pohtia lähemmin omaa liiketoimintasuunnitelmaansa.

– Se yllätti miten monista juridisista kysymyksistä yrittäjän täytyy olla selvillä. Oman tuotteen hinnoittelukin on aiheuttanut päänvaivaa. Kuinka löytää oikea taso sekä markkinoiden että kannattavuuden suhteen, Samu pohtii.

Duuri-tiimin yrittäjäpariskunta lähti keväällä 2020 mukaan ELY-keskuksen Yrittäjyysbuusti-palveluun.

– Yrittäjyysbuusti osui oikeaan saumaan, kun keväällä näitä asioita keskenämme pohdimme. Ajattelimme, että jos apua on tarjolla, niin miksi ei. Kaiken lisäksi asiantuntija-apu oli yrittäjälle tarjolla ilmaiseksi.

Hankkeen konsultointipankista Alhaiset valitsivat Effetin ja Empiroksen yhdessä tarjoaman palvelun, joka parhaiten vastasi heidän tarpeitaan.

– Halusimme apua liiketoiminnan muotoiluun ja markkinointiin. Tapasimme Sirpan ja Heidin useampaan kertaan, pari tuntia kerrallaan. Ensitapaamisen ja kartoituksen jälkeen he suunnittelivat meille tarpeidemme mukaisen konsultointiohjelman, jossa teemat käytiin läpi erilaisten liiketoimintamuotoilun ja markkinoinnin suunnittelun työkalujen avulla. Se oli helppoa ja homma sujui kuin itsestään.

”Mahtavaa, miten usko omaan tekemiseen kasvoi”

Konsultointijakson päätyttyä Samu Alhainen arvioi, että suurin hyöty Yrittäjyysbuustin asiantuntijakonsultoinnista oli liikeyrityksen toiminnan kokonaiskuvan muodostamisessa.

– Tämä oli meille iso juttu. Mahtavaa, miten usko omaan tekemiseen kasvoi. Kun kertoo omasta liikeideastaan kokeneille ammattilaisille, sitä pelkää, että sinut ammutaan alas. Mutta näin ei tapahtunut. Meitä kannustettiin ja buustattiin kaikin tavoin, Samu iloitsee.

– Saimme sanoitettua yrityksellemme erottuvat viestikärjet, jotka konsultin kokemuksen avulla syntyivät ketterästi. Nyt meillä on selvät sävelet kertoa palveluistamme niin, että asiakas näkee tarjoamamme hyödyt! Palvelupolun läpikäynti avasi näkemään asiat asiakkaan näkökulmasta, ja auttoi meitä tekemään parannuksia konseptiimme.

– Tarttukaa kaikki nuoret yrittäjät ihmeessä Yrittäjyysbuustin tarjoamaan asiantuntijapalveluun! Konsulttien neuvot ja koutsaus koituvat suoraan sinun ja yrityksesi hyödyksi – ja sessiot ovat lisäksi mukavia, Samu kannustaa.

Lue myös ensimmäinen Yrittäjyysbuustia koskeva artikkelimme

Lisätietoja: Heidi Keso, p. 0400 554 433 heidi.keso@empiros.fi